RitniGrid® -muuntimen  käyttöohjeRitniGrid® -grillimuuntimen käytössä tulee noudattaa käytettävän retkikeittimen käyttöohjeita. Erityisesti huomiota on kiinnitettävä retkikeittimen turvalliseen käyttöön.

Lisäksi alla itse muuntimen käyttöön liittyviä tarkempia käyttöohjeita.  Jos oheinen poikkileikkauskuva ei näy kokonaan, klikkaa kuvaa.

Asettaminen retkikeittimeen:

1. Käytettäessä RitniGrid® -grillimuunninta lämmönjakolevy  (Kuva, 1.) asetetaan retkikeitinsarjan pienimmän kattilan kannakkeiden varaan.

2. Kannake (Kuva, 2.) liittää lämmönjakolevyn ja paistotason toisiinsa. Paikallaan ollessa kannakkeen yläosa asettuu paistotasoa vasten ja lämmönjakolevyn alle jäävä osa kannakkeesta laskeutuu lähelle poltinta.

3. Paistotaso (Kuva, 3.) asetetaan retkikeittimen yläreunassa olevien kattilakannakkeiden saranakohtien varaan.

Grillaaminen RitniGrid® -muuntimella

4. Älä koskaan jätä RitniGrid® -grillimuunninta valvomatta käytön aikana.

5. Lämmönjakolevy on erittäin kuuma grillaamisen aikana ja hyvin rasvaisten grillattavien osalta on olemassa rasvapalon vaara, jos poltin on suurella teholla. Varaudu tarvittaessa säätämään polttimen tehoa pienemmäksi ja/tai tukahduttamaan mahdollinen rasvapalo.

6. RitniGrid® -muunnin on tarkoitettu ulkokäyttöön. Sillä ei tule grillata esimerkiksi teltan sisällä.

7. RitniGrid® -muunnin tuottaa kaasu- ja monipolttoainepolttimella heti paikalleen asetettuna paistolämmön. Spriipolttimella paistolämpötilan saavuttamiseen menee aikaa enemmän. Sprii-polttimella grillattaessa tulee käyttää mahdollisimman puhdasta  etanolia polttonesteenä.

Muita käyttöön liittyviä asioita:
  
- Retkikeitinsarjan sisälle pakatun grillimuuntimen päällä on hyvä käyttää kangassuojaa (esimerkiksi vahva keittiörätti), joka suojaa kantena olevaa retkikeittimen pannua naarmuilta.

- RitniGrid® -muunnin on valmistettu teräksestä, joten muuntimen osien pintaan saattaa muodostua ruostevärjäymää. Paras tapa välttää ruostevärjäymät on puhdistaa muunnin huolellisesti käytön jälkeen esimerkiksi saippuateräsvillalla sekä kuivata muuntimen osat huolellisesti.

- Grillimuuntimen osat (paistotaso, kannake, lämmönjakaja) saa irti toisistaan helposti, mikä helpottaa puhdistamista.

- Ennen pitempää varastointia grillimuuntimen osat voi halutessaan käsitellä ruokaöljyllä.

Mukavia grillailuhetkiä!